Een goed reisboek kan net zo transformerend zijn als een reis zelf, dus, als je de reis mist, is hier een lijst met boeken om te lezen om je een serieuze reislust te geven.

Als je gedwongen wordt om thuis te blijven, kan de wereld een stuk kleiner lijken, maar er zijn vele manieren om te krabben die reizen kriebelen zonder ooit het huis te verlaten. Reisboeken kunnen je wegvegen naar verre landen en je helpen te ontsnappen aan je mondaine leven. Sommige vermeldingen op deze lijst van te lezen boeken kunnen je zelfs motiveren om van de bank af te komen, je koffers te pakken en (op een dag) op je eigen avontuur te gaan.


Een goed reisboek kan net zo transformerend zijn als de fysieke reis zelf. Hier zijn must-read boeken over reizen die zich afspelen over de hele wereld, die je zullen helpen om het tij te keren totdat het eindelijk mogelijk is om je paspoort af te stoffen.

Hier is onze lijst van te lezen reisboeken

‘Crazy Rich Asians’ by Kevin Kwan


Deze snelle, leuke lezing speelt zich af in Singapore, na een grote cast van rijkelijk getekende karakters. Het volgt Rachel Chu, wiens vriendje haar uitnodigt om zijn familie in Singapore te bezoeken. Ze is geschokt als ze erachter komt dat ze uitgaat met een van de meest in aanmerking komende – en rijke – vrijgezellen van het eiland. Er staan heerlijke beschrijvingen van het wereldberoemde eten van Singapore, de prachtige stadsgezichten en het opwindende nachtleven, maar ook dynamische en grappige personages.

‘My Life in France’ by Julia Child

Een memoires van de zeer begaafde chef-kok Julia Child, het vertelt het verhaal van haar tijd in Frankrijk, haar eerste uitstapje naar de Franse keuken, het bijwonen van lessen op de Cordon Bleu, en het verkennen van de Parijse markten. En als dit alles nog niet genoeg is om je wanhopig te maken voor je eigen smaak van Parijs, dan wordt dit prachtige reisboek afgewisseld met herkauwingen over eten en verhalen uit haar excentrieke leven, zoals de publicatie van haar kookboek.

‘In a Sunburned Country’ by Bill Bryson

Bill Bryson verkent de gevarieerde cultuur van Australië en de vaak gevaarlijke fauna in dit grappige verhaal over zijn ervaringen met het reizen buiten de gebaande paden. Hij praat over zijn interacties met de lokale bevolking, grote steden en buitenaardse landschappen. Zijn verhalen worden met een geestig gevoel voor humor verteld en geven je het gevoel dat je zelf Down Under reist.

‘From Scratch: A Memoir of Love, Sicily, and Finding Home’ by Tembi Locke

Dit boek over reizen vertelt een bitterzoet real-life verhaal over verschillende culturen en landen. Na de dood van Tembi Locke’s man verhuist ze terug naar Sicilië om zijn as te verspreiden en vertelt het verhaal met flashbacks over hoe ze elkaar ontmoetten en verliefd werden. Ze bevat ook rijke beelden van het Italiaanse platteland en hele passages over de heerlijke Italiaanse keuken, waardoor je zeker zelf naar Italië wilt vliegen.


‘The Paris Hours’ by Alex George

Hoewel dit verhaal zich slechts in de loop van 24 uur afspeelt, volgt het vier verschillende mensen (een vluchteling, een kunstenaar, een dienstmeisje en een journalist) wiens verhalen je meenemen naar de vele arrondissementen van de Stad van de Liefde tijdens de brullende jaren ’20. Je hebt het gevoel dat je terug in de tijd bent gestapt en de stad zelf hebt gezien zonder ooit in een vliegtuig te zijn gestapt.


‘The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society’ by Mary Ann Shaffer and Annie Barrows

Geschreven in de vorm van brieven volgt dit boek de (fictieve) schrijfster Juliet Ashton terwijl ze in 1946 door Engeland reist om haar nieuwe boek te promoten. Ze komt de (ook fictieve) Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society tegen en reist naar de prachtige Kanaaleilanden en het (echte) eiland Guernsey. Ze wordt al snel verliefd op de prachtige kust en de pittoreske stadjes en raakt in de ban van de samenleving en haar raadselachtige leider.

‘The Year of Living Danishly: My Twelve Months Unearthing the Secrets of the World’s Happiest Country’ by Helen Russell

Wanneer Helen Russell’s man naar Denemarken verhuist, maakt ze van de gelegenheid gebruik om alles te leren over de gelukkigste natie ter wereld en gaat ze op avontuur. Dit inspirerende boek volgt een jaar in Helen’s leven, met elk hoofdstuk waarin ze iets nieuws leert over de Deense levensstijl, van politiek tot gebak.

‘Exit West’ by Mohsin Hamid

Dit hartverscheurende en grillige verhaal stelt zich een wereld voor waar magische deuren bestaan tussen landen. Nadia en Saeed ontvluchten hiermee hun woonplaats en reizen over de wereld van Mykonos naar Marrakech, en van Tokio naar San Diego, terwijl ze de lezer veel inzicht geven in de realiteit van reizigers versus vluchtelingen. Hoewel het geen typisch reisboek is, laat het je zeker meer van de wereld zien.

‘Beautiful Ruins’ by Jess Walter

Deze roman begint in 1962 aan de kust van Italië en voert u door 50 jaar, meerdere landen en tientallen verschillende levens. Het vertelt de verhalen van de interessante, maar gecompliceerde levens van iedereen, van een door sterren geteisterde Italiaanse herbergier tot een stervende Amerikaanse ster. Hun verwarde levens en intrigerende settings zullen een

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *